top of page
  • Meex

Guido Rompelberg, werkt al bijna 27 jaar bij Meex als coördinator werkvoorbereider/inkoper.

Bijgewerkt op: 4 aug. 2023

werkvoorbereider/inkoper.

Mijn werkdag begint met een mooie rit door het Limburgse land van Noorbeek naar Nuth. Als werkvoorbereider/inkoper bereid ik zowel grote als kleine projecten voor en zorg ik voor de inkoop van de benodigde materialen en diensten. Hierbij houd ik enerzijds rekening met de specifieke wensen en eisen van de klant en anderzijds met de geldende (Europese) regelgeving. Bij grote projecten wordt een projectteam gevormd waar het plan van aanpak en de aandachtspunten besproken worden.Met zijn allen zorgen we ervoor dat een project soepel verloopt en efficiënt en effectief wordt uitgevoerd.


Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de correcte materialen en diensten in de goede kwaliteit worden ingekocht in de juiste hoeveelheden en tegen de meest gunstige prijs. Ik zorg er tevens voor dat alles tijdig op de juiste plaats aanwezig is. De projecten krijg ik overgedragen van de projectleider waarna ik zorg voor de afstemming met de diverse partijen: de klant, leveranciers, projectleider, uitvoerder, chef werkplaats en QA/QC.


Als werkvoorbereider/inkoper moet je kunnen rekenen, plannen, goed kunnen opschieten met collega’s en leveranciers, vakinhoudelijk op de hoogte zijn van alles. Dat kunnen staalconstructies zijn maar ook pijpleidingwerk, daar moet je ook kennis van hebben. Naast de opleidingen HTS Werktuigbouwkunde (specialisatie productie techniek), HBO Inkoopmanagement en diverse cursussen heb ik veel werkervaring opgedaan in de praktijk.


Wekelijks is er een operationeel overleg waar ook verkoop, calculatie, werkvoorbereiding, projectleiding, administratie en de directie bij zitten. Door de korte lijnen kunnen we meteen ingrijpen als er iets mis dreigt te gaan en inspringen op actualiteiten.


Inmiddels werk ik bijna 27 jaar bij Meex en ben ik doorgestoomd naar het management. Wanneer ik terugkijk op deze periode valt mij vooral op dat waar vroeger vakmanschap centraal stond, we tegenwoordig steeds vaker te maken hebben met wettelijke (en steeds veranderende) regelgeving en – veiligheidseisen. Hiervan moet je goed op de hoogte zijn.


Met de aangescherpte regelgeving en – veiligheidseisen ben ik veel bezig. Het is al met al arbeidsintensiever geworden. Maar het is wel van groot belang want de geringste onnauwkeurigheid kan grote gevolgen hebben. Het voordeel van de aangescherpte regels is dat je er altijd op terug kunt vallen en dat alles goed gedocumenteerd is. Hierbij speelt de digitalisering ook een belangrijke rol.


De werkdruk is toegenomen. Vroeger werkte ik vaker aan 1 project en wanneer dat afgerond was, kon ik op adem komen en begon ik aan het volgende. Tegenwoordig lopen er wel 30 projecten door elkaar heen voor diverse opdrachtgevers in heel Nederland en België.


Meex is natuurlijk ook ontzettend gegroeid in al die jaren en heeft een goede naam qua kwaliteit opgebouwd.Uitdagingen waar je als werkvoorbereider/inkoper tegenaan kunt lopen zijn leveringsproblemen en tussentijdse prijsstijgingen. We hebben Covid achter de rug en nu is er de oorlog in Oekraïne, er was sprake van dat zaken niet op tijd geleverd werden. Via andere leveranciers en in goed overleg hebben we alles kunnen oplossen. Dat is een uitdaging van het vak om alles goed en op tijd voor elkaar te krijgen.
Bij Meex heerst een goede vibe. Werknemers van Meex werken er vaak heel lang en groeien binnen het bedrijf door naar betere functies. Binnen het bedrijf word je goed begeleid en heerst een open werksfeer. Er wordt prettig samengewerkt: we gaan er met zijn allen voor!


Ik krijg er energie van als ik een goed resultaat kan boeken voor zowel de klant als voor Meex. In mijn werk met klant, leverancier en collega’s vind ik een goede onderlinge verstandhouding belangrijk. Ik hou van afwisseling, zaken afstemmen met mensen, klantcontact en me in complexe materies verdiepen. Een actueel maatschappelijk thema dat mijn bijzondere belangstelling heeft is verduurzaming. Hier zijn we bij Meex ook mee bezig en daar druk ik graag mijn stempel op.


We zijn bij Meex altijd op zoek naar personeel in diverse sectoren. Neem eens een kijkje op onze website en solliciteer naar een leuke functie. Binnen Meex word je goed begeleid en heb je veel mogelijkheden om door te groeien of een opleiding te volgen. Dus grijp vandaag nog je kans en wie weet tot ziens.
165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page