top of page
  • Meex

"Lees meer over de carrière van Dennis Stohr.

Bijgewerkt op: 7 aug. 2023Dennis Stohr is 40 jaar en sinds 2005 werkzaam bij Meex.


Hij is projectengineer en heeft het vak bij Meex intern geleerd.

Dennis is begonnen als pijpfitter/onderhoudsmonteur. Binnen Meex heeft hij dit een aantal jaren met veel plezier gedaan. Toen kreeg hij de kans om ook andere aspecten van het vakgebied te gaan ontdekken

Aangezien de werknemers breed ingezet worden bij Meex heeft hij op de afdeling calculatie en werkvoorbereiding mee gelopen om uiteindelijk door te stromen naar engineer en dat bevalt hem heel goed.
Dennis is een gangmaker en altijd in voor een geintje. Hij vindt een gezellige werksfeer erg belangrijk. Hij arriveert het liefst in de ochtend op zijn motor, dit is zijn passie, vervolgens begint hij de dag met een kopje koffie en gezellige babbel met collega’s.

Daarna gaat jij serieus aan de slag. Nadat hij alle email verkeer heeft afgehandeld begint het tekenen. Met de klant overleggen, ontwikkelingsfases, creatief en communicatief bezig zijn, ontwerptekeningen maken, dat is wat het vak in het kort inhoudt.

Tegen welke uitdagingen loop je in je werk als engineer aan?

“Bij een nieuw project ontvang je altijd veel informatie Het omzetten van deze massa aan informatie naar richtlijnen en grenzen in welke je het ontwerp vorm gaat geven is de eerste en een van de belangrijkste stappen. Je moet goed het overzicht behouden. In de loop van het project valt alles op zijn plaats en komt hij in dichte samenwerking met de klant en de uitvoerende afdeling tot een resultaat waar iedereen tevreden en trots op is.

Wat zijn de kwaliteiten van een engineer?

“Eigenlijk is de engineer de schakel in een project, tussen de klant en projectuitvoerder. Je ontwerpt als het ware wat de klant wilt en de mensen op de werkvloer gaan het maken. Je moet als engineer ruimtelijk inzicht hebben, creatief denkvermogen, projectkennis hebben en mooie en efficiënte dingen kunnen maken. Het is heel afwisselend werk, echt maatwerk en nooit hetzelfde. De ene keer gaat het om pijpleidingen en de andere keer om constructie werk. Die afwisseling maakt elk project weer tot een unieke uitdaging.

Meex blijft up-to-date door zich te houden aan alle normen en kwaliteitseisen, het volgen van cursussen en opleidingen. Hier ga je vanzelf in mee omdat het noodzakelijk is voor de uitvoering van projecten. Je leert steeds nieuwe dingen erbij. Als het voor je werk nodig is worden materialen, cursussen en opleidingen voor je aangeschaft ”

Welke successen heb je geboekt als engineer?

“Het eerste project wat ik deed als engineer was bij een voedsel verwerkingsbedrijf. Dat was een groot succes om daar van begin tot eind aan te werken en de klant naar tevredenheid het resultaat te zien beoordelen. Vroeger was ik gewend om iets te maken, uit te voeren maar nu kon ik het zelf ontwerpen en werd het uitgevoerd, dat vond ik wel echt gaaf, vooral omdat het eindresultaat naar ieders tevredenheid was.

Dit vakgebied is 100% mijn passie! Ik vind het al bijna 20 jaar geweldig om te doen. Het is nu minder fysiek dan toen ik op de werkvloer bezig was maar er komt nu meer vakkennis bij kijken en dat maakt elk project telkens weer een nieuwe uitdaging! De samenwerking met een team vind ik ook heel fijn en als dat tot een goed resultaat leidt is dit een ongekende unieke ervaring”

Wat zijn de kenmerken van het bedrijf Meex?

“Meex is een fijn familiebedrijf, iedereen kent elkaar. Er is veel afwisseling in de werkzaamheden, je moet eigenlijk overal wel een beetje vanaf weten en dat geldt eigenlijk wel voor alle collega’s.

De deur van het management staat ook altijd open, niks is te gek. Alles is bespreekbaar, zowel lief als leed, als je ergens tegen aanloopt kun je dat altijd bespreekbaar maken. Er heerst een fijne sfeer binnen het bedrijf, de mens staat hier centraal, ik voel me hier echt op mijn plek.”

Meex bereidt zich voor op de volgende generatie

“De nieuwe generatie komt eraan. Er zijn inmiddels al veel collega’s met pensioen gegaan sinds ik hier werkzaam ben. Deze functies worden ingevuld door jonge medewerkers, vaak intern opgeleid bij Meex, zodat ze van alle facetten binnen een project op de hoogte zijn. We zijn constant op zoek naar gemotiveerde vakmensen die willen groeien.

Spreekt jou een nieuwe uitdaging in de techniek/metaal bij een fijn familiebedrijf aan? Kijk dan op de website naar onze vacatures."267 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page