top of page
  • Meex

Martin vertelt: "Kwaliteitsfunctionaris is een interessant vak"


Kwaliteitsfunctionaris Martin Verstegen (In memory ) samen met collega's aan het werk.


Martin Verstegen, 56 jaar, is kwaliteitsfunctionaris binnen Meex. Hij toont ons een kijkje in zijn vakgebied. “Het is een heel interessant vak, je leert iedere dag weer wat nieuws. In het kort komt het erop neer dat ik controleer / beoordeel of het product dat wij leveren voldoet aan de eisen van de klant cq. de wettelijke eisen.”Hoe ziet jouw dag eruit bij Meex?

Uiteraard wordt de dag begonnen met een kopje koffie en daarna wordt er gestart met de werkzaamheden van de dag, deze kunnen gepland of ongepland zijn.

Deze werkzaamheden kunnen variëren met het opstellen van inspectie- en lasdocumenten tot tussen- en eindcontroles van de gemaakte producten, o.a. leidingwerk, constructie.

Verder wordt tijdens het gehele fabricageproces gecontroleerd op o.a. juist gebruik van materialen, inzetten juiste lassers.

Indien alles is gemaakt conform de eisen klant, worden de gerede producten (indien nodig) aangeboden aan de inspectiediensten van de klant.


Je werkt al een poosje bij Meex, hoe ben je kwaliteitsfunctionaris geworden?

Ik ben als jong broekie in 1987 begonnen, als hulpmonteur. Ben eigenlijk bij Meex terecht gekomen door mijn vader (hij werkte hier al enige jaren) waardoor we de eerste vader/zoon waren bij Meex. Er zijn hierna nog enkele vader/zonen gevolgd.

Na ongeveer een half jaar ben ik op kantoor in Hoensbroek gaan werken, allereerst als

hulpje bij afdeling calculatie en vervolgens op de afdeling werkvoorbereiding. Via de toenmalige projectleider ben ik contact gekomen met de kwaliteitscontrole, oftewel werd van de een op andere dag op deze stoel gezet. In de beginperiode heb ik veel geleerd door vallen en opstaan en met behulp van de toenmalige inspectieafdelingen van DSM (o.a. LTD).

De kwaliteitsafdeling hebben we samen opgebouwd tot het huidige niveau. Kwaliteit stond en staat nog steeds hoog in het vaandel bij Meex.


Waarom is het werken bij Meex zo leuk?

Wat me erg aanspreekt aan Meex is de eigen verantwoordelijkheid. Je mag je eigen werk indelen zoals je wil, als het maar op tijd gereed en goed is.

Dit was al zo jaren geleden onder leiding van Leo Meex, maar dit geldt zeker ook nu voor de nieuwe generatie onder leiding van Björn Meex. Vrijheid en vertrouwen is de basis van de werkzaamheden. Er heerst daardoor een fijne werksfeer bij Meex.

Ook het aangaan van nieuwe uitdagingen in ons werk, wordt ondersteunt door Björn.


Haal je bij Meex je Pensioen?

Voor iedereen een vraag en voor mij een weet.

We hopen uiteraard gezond te blijven en nog lang te mogen genieten van het bourgondische leven, want denk eraan de boog moet niet altijd gespannen staan. Er moet ook tijd zijn voor ontspanning.


368 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page