• Meex

Hoe Marco Bogman een nieuwe carrière bij Meex begon

Bijgewerkt op: 31 mei

Engineer Marco Bogman was 47 toen hij na 23 jaar trouwe dienst besloot om weg te gaan bij zijn oude werkgever. Bij Meex Technische Installaties stond er een nieuw avontuur op hem te wachten. Inmiddels werkt Marco al 4,5 jaar bij Meex, hoog tijd voor een interview. In deze blog lees je zijn verhaal.


Je zag de vacature en dacht: wie niet waagt, die niet wint?


Gezien mijn leeftijd dacht ik: als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit meer. Dus nam ik contact op met Jan Konings om te vragen of de vacature iets voor mij zou zijn.


Waarom koos je voor Meex?


Ik was echt op zoek naar een nieuwe uitdaging, wilde nieuwe dingen zien en leren. Het sprak me enorm aan om niet altijd op dezelfde plek te werken. De diversiteit aan werkzaamheden en het werkzaam zijn bij fabrieken, daar werd ik gewoon heel erg enthousiast van.


Wat maakt engineering zo leuk?


Ik heb een afwisselende baan, elke dag is anders. Ik bezoek klanten van Meex, met als doel om tot een oplossing te komen waar iedereen tevreden mee is. Meex als werkgever, maar het belangrijkste is natuurlijk dat de klant tevreden is. Die is uiteraard koning.


Hoelang ben je al in dienst bij Meex?


Ik ben in september 2017 begonnen, dus zo’n 4,5 jaar. Het was echt de juiste beslissing voor mij.


Kun je wat vertellen over je start?


Binnen Meex ben ik echt super opgevangen. Ik ben stap voor stap intern opgeleid. In het begin had ik werkvoorbereidende taken, daarna heb ik calculatie gedaan en uiteindelijk engineering.


Wat voor dingen doe je zoal op een dag?


Van alles! Voornamelijk ben ik bezig met het maken van tekeningen, isometrics, constructietekeningen en al het andere tekenwerk wat voorbij komt. En ik ga ook op bezoek bij klanten.


Moet je snel kunnen schakelen in jouw beroep?


Op zich wel, hoewel je met engineering soms ook je tijd moet pakken om het rustig en goed te bekijken. Het is niet iets dat je snel snel doet. Het fijne is dat ik van mijn collega’s hulp krijg en als we kennis missen, halen we die van buiten. Daardoor kunnen we het snel schakelen beter garanderen.


Heb je een helikopterview nodig?


Ja, die heb je zeker nodig. Maar je moet ook de enorme hoeveelheid aan details kunnen zien.

Laatst was er bijvoorbeeld een project waarvan de leidingen vrij duidelijk waren. Toen bleek wel dat er de nodige uitdaging zat in de steunen en bij de constructie van die steunen. Dat is wat mij betreft de helikopterview die je nodig hebt. Het grote geheel zien, zonder het detail uit het oog te verliezen.


Zijn storingen in het productie- of onderhoudsproces te herkennen en te elimineren en vooral te voorkomen?


We gaan altijd op tijd in gesprek met de klant en we evalueren goed. Dan zijn storingen vaak al te voorkomen. Gelukkig hebben we bij Meex ook veel expertise in huis. We hebben een waardevol, goed team met de nodige kennis.


Wat moet een goede engineer volgens jou zeker kunnen?


Hij of zij moet goed kunnen luisteren naar een klant en dit goed vertalen naar het project. Zelfstandig kunnen werken is een pre, maar je moet ook kunnen werken in een team. Ook een open mind hebben en out of the box kunnen denken zijn belangrijke competenties.


Welke diploma’s en vooropleiding heb je nodig?


HBO in een technische richting zoals Werktuigbouwkunde of Procestechniek. Maar je moet zeker affiniteit hebben met piping.Denk jij na het lezen van dit interview: het lijkt mij ook een leuke uitdaging om bij Meex te komen werken?


Aarzel dan niet en klik HIER


Wij komen graag in contact met gemotiveerde mensen die op zoek zijn naar een uitdagende baan bij Meex.545 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven